De Levensbloem geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Het is een symbool dat over de hele aarde te vinden is. Het is een metafoor voor de groei en verbondenheid van alle leven in het universum/heelal.

Beginnend vanuit één cirkel, daarna verder geconstrueerd door steeds weer cirkels te trekken, ontstaat een geometrisch patroon dat er uit ziet als een gestileerde bloem, de Levensbloem of Flower of Life genoemd.

Het vertegenwoordigt de energie van het eenheidsbewustzijn, de volgende staat van bewustzijn waarheen de mensheid zich nu in een hoog tempo naar ontwikkelt.

Het Levenszaad vormt de basis voor de levensbloem en symboliseert het begin van de schepping. Het staat voor het bewust zijn van en vinden van je eigen kracht.

De Merkaba of het Lichtlichaam geeft energetische bescherming en helpt om spiritueel te groeien. Het bestaat uit een piramide-driehoek met de punt omhoog en een piramide-driehoek met de punt naar beneden.

De Sri Yantra is een Hindu symbool dat de creatieve krachten beschrijft van het universum in hun mannelijke en vrouwelijke polariteit. De naar boven gerichte driehoeken vertegenwoordigen Shiva of de mannelijke energie en de naar beneden gerichte driehoeken vertegenwoordigen Shakti of de vrouwelijke energie. Dit symbool kan je helpen om beide krachten in jezelf te harmoniseren.